fbpx
Menu Sluiten

6 redenen
om te wonen in 'De Manège'

1.

Een betaalbare thuis​

Heel wat jonge gezinnen, vrijgezellen, … zijn op dit moment op zoek naar een betaalbare eerste woning. Maar ook op latere leeftijd is het leuk om het ritme van de stad te voelen. ‘De Manège’ wil uitgroeien tot een wooncommunity waar jonge gezinnen en singles samenleven met ervaren stadsgenoten. En dat aan haalbare prijzen, vanaf 179.000 euro.

wonen in sint-truiden
appartement te koop Sint-Truiden

2.

Een iconische gevel met een verhaal

De manège zit in het collectief geheugen van de Truienaar gegrift. In deze voormalige stadsfeestzaal vierden verschillende generaties Truienaren meer dan een halve eeuw lang feest. Oorspronkelijk had het gebouw in de Rijschoolstraat echter een andere functie. In 1837 liet het stadsbestuur ‘de manegie’ bouwen om cavalerie in garnizoen naar Sint-Truiden te halen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende de grote hal als stapelruimte.

Met de naam ‘De Manège’ doen we de rijke geschiedenis van het gebouw alle eer aan. Binnenkort krijgt de plek de derde bestemming uit haar historie. Het is niet langer een militair gebouw, noch een feestzaal: achter de imposante gevel – die volledig intact blijft – verrijzen 33 eigentijdse appartementen en 1 handelspand.

3.

Een community waar je samen leeft

Alle onderzoeken tonen aan: mensen hebben almaar minder sociaal contact. We posten en liken massaal berichten op social media, maar nemen niet langer de tijd voor een goed gesprek met onze buren. Het uitgangspunt van ‘De Manège’ is daarom duidelijk: banden tussen buren terug aanhalen. Dat doen we bijvoorbeeld met onze eyecatcher: de uitgestrekte groene binnentuin en gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, net achter de gevel van de manège. Hier kunnen de inwoners elkaar ontmoeten, samen barbecueën of simpelweg bijpraten. 

appartement te koop rijschoolstraat
wonen in centrum sint-truiden

4.

Ruimte voor innovatie

Ja, de iconische voorgevel van de vroegere manège blijft zorgvuldig behouden. En ja, we willen sociaal contact tussen onze inwoners aanmoedigen. Maar dat betekent niet dat ‘De Manège’ vast blijft hangen in het verleden. Door innovatieve projecten creëren we een karaktervol contrast tussen vernieuwing en historiek. Zo voorzien we een Bringme Box om online bestelde pakketjes te ontvangen bij afwezigheid.

5.

Een centraal gelegen woonplek

Wat is de ideale ligging van een appartement? “Dichtbij het centrum”, hoor ik je denken. “En liefst ook vlot bereikbaar, met de auto en het openbaar vervoer.” Wie zijn intrek neemt in ‘De Manège’, kan die voorwaarden vlot afvinken. ‘De Manège’ ligt op wandelafstand van het station van Sint-Truiden, op een boogscheut van het rustgevende stadspark en op een steenworp van het levendige centrum (winkels, Grote Markt, administratief centrum).

te koop sint-truiden
appartement te koop in Sint Truiden

6.

Professionele afwerking

Iedereen kent wel iemand die het ooit aan de hand kreeg: je hebt een droomappartement gekocht, maar na een paar maanden duiken de eerste mankementen al op. Wij steken onze hand in het vuur voor elk appartement: professionele afwerking is simpelweg een garantie. 

Beter een goede buur dan een verre vriend. Ook al gebeurt het niet elke dag, ik kan echt genieten van contacten met mijn buren.

Tom Smets
appartement te koop in Sint Truiden

Wil jij meer weten over woonproject
De Manège?

Klik dan op één van de twee onderstaande logo’s om contact op te nemen