fbpx
Menu Sluiten

Wonen in Sint-Truiden:
welkom in de hoofdstad van Haspengouw

Waarom het fijn is om op een appartement in Sint-Truiden te wonen? Wel, deze bourgondische, eigenzinnige en ondernemende hoofdstad van Haspengouw ligt in het hart van de ruit Luik-Brussel-Leuven-Hasselt. De fruitstad staat bekend om haar typische samenhorigheidsgevoel. Daarom is dit de ideale plek voor een warme en innovatieve wooncommunity.

Levenskwaliteit

In Sint-Truiden kom je terecht in een authentieke stad, midden in het groen. Je ervaart er zowel de voordelen van de levendige stad als de rust van het platteland.

Authentiek leven

Sint-Truiden ‘leeft’. Duw op de pauzeknop en trek naar het grootste terras van Limburg: de Grote Markt vormt het hart en de ziel van de stad. Wie zoekt naar zuiderse beleving, kan elk weekend wel ergens terecht voor een grootschalig feest of intiem evenement. Sportfans vuren STVV aan op Stayen. En vermits Sint-Truiden de tweede winkelstad van Limburg is, kunnen ook de shoppers hun hart ophalen in de hoofdstad van Haspengouw.

Genieten van groen

In de lente staan de Haspengouwse boomgaarden elk jaar opnieuw garant voor  bloesempracht. Heel wat (buitenlandse) toeristen vergapen zich in die periode aan de Truiense natuur. Maar echte Truienaars weten dat de stad ook buiten de bloesemperiode een groene parel is. Van het stadspark tot ’t Speelhof, van de vele wandelwegen tot het uitgebreide fietsroutenetwerk: je komt er elke dag tot rust in het groen.

Werken in eigen streek

Sint-Truiden vormt niet enkel een vruchtbare bodem voor appel- en perenbomen. Ook ambitieuze startende ondernemingen en gevestigde bedrijven vinden er hun uitvalsbasis. Van de bedrijven op de industriezones tot de ambitieuze handelszaken in het centrum en de dienstverleners op Stayen: in Sint-Truiden krijg je heel wat kansen om een carrière uit de bouwen. In 2019 opent zelfs het Europese kenniscentrum voor drones er de deuren.

 

Zin om in Sint-Truiden te wonen? Ontdek de 6 troeven van woonproject ‘De Manège’